LINNE - ETT MATERIAL FÖR 2000-TALETS MÄNNISKA
Nadjas miljövänliga trikåplagg är tillverkade av rent lingarn, utvunnet av ekologiskt odlat lin. Linne är ett perfekt material för aktiva människor. Det är ett unikt isolerande material och hos det oblekta linet framhävs tydligt alla dess positiva egenskaper. Enligt specialisternas bedömning kommer 70% av alla i hela världen producerade klädersplagg att tillverkas antingen av hellinne eller blandmaterial som innehåller linfibrer med små inslag av bomulls och syntetfibrer.

VARFÖR ÄR LIN SÅ SPECIELLT?
Linet har varit människan till glädje och nytta i många tusen år. Sedan urminnes tider har det fött och klätt människan.Dess naturliga egenskaper är miljövänliga och unika och har ett välgörande inflytande på människans kropp. Linets fibercell liknar människans och därför fungerar det som ett utmärkt filtreringsmaterial mot fria radikaler, damm, buller och strålning, vilket hjälper dig att behålla din positiva energi. Linne har fem gånger högre värmeledningsförmåga än ylle och har hög luftgenomsläpplighet. Just därför har du lättare att känna dig fräsch. Du slipper svettas de varma sommardagarna men du behöver heller inte frysa när kylan tränger sig på i vårt nordiska klimat. Dessutom har linnet en enastående förmåga att ta upp fukt, vilket leder bort elektriska laddningar så att det inte uppstår statisk elektricitet. Kläderna bibehåller form och struktur tvätt efter tvätt.

LIN FÖR MÄNNISKAN I FARTEN
Dina linneplagg blir inte skrynkliga i kappsäcken eller efter några timmar i en flygplansstol! Du behöver inte tänka på att se fräsch när du kommer till dina möten och behöver så klart inte heller byta om! Kan en modern affärskvinna klä sig mera praktiskt? Våra plagg i klassisk design passar också in i alla sammanhang, både för mötet och middagen på kvällen. Glöm som sagt också bort att behöva jaga strykjärn på hotellet innan du går ut på kvällen! Linplaggen är också lätta, vilket innebär att du kanske klarar dig med bara ett enkelt handbagage. På semestern är lin också det perfekta materialet. Även på sydliga breddgrader kan det som bekant bli kalla dagar och kvällar. Du behöver inte ta någon större hänsyn till detta | dina kläder håller dig varm eller sval i alla väder!

TVÄTTRÅD
30‹ i tvättpåse eller örngott. Kort centrifugering. Forma plagget och plantorka.
Nadjas Butik i Glömminge